Byte av duschblandare

 När du ska köpa en ny blandare till badrummet finns det mycket att fundera över. Ska det vara en engrepps- eller tvågreppsblandare, klassisk eller modern?

Genom att byta ut din gamla duschblandare mot en ny kan du sänka energikostnaderna och ge badrummet en mer modern känsla. Det finns många olika modeller att välja mellan och många aspekter att ta ställning till innan bytet. Vill du ha en- eller tvågreppsfattning? Vill du ha en blandare som är elegant inbyggd (vilket också gör blandaren mer lättstädad) eller monterad med rördragning, som i så fall kan vara synlig eller dold?

Vad har du för stil? Är det ultramodernt eller klassiskt som gäller? Välj mellan allt från strama stålblanka till romantiska blandare i antikmässing med vitt porslin. Bland de nya blandarna finns de som matchar den moderna, rektangulära designen hos tvättställ och övrig inredning, men också de som sticker ut mer i sitt formspråk

En ny, fräsch blandare kan faktiskt vara den där lilla och billiga detaljen som lyfter helheten i köket eller badrummet.

När du ska välja ny duschblandare till badkaret är det viktigt att du tar hänsyn till om du har dold eller synlig rördragning i badrummet.

Till syvende och sist så handlar det om ditt badrum och det är du som ska trivas. Däremot så kan du ha dessa punkter i åtanke.

  • Vattenslöseri. Att duscha behöver inte innebära ett onödigt slöseri med vatten. Idag finns det avancerade eko-system som gör att man slösar mindre vatten och detta utan att komforten blir lidande. Det kostar att byta till en sådan duschblandare – men i det långa loppet så tjänar man på det.
  • Behov? Finns det några särskilda behov i familjen? Ett bra exempel här gäller tonåringar och deras förmåga att ta de lite (läs oerhört) längre duscharna. Något som gör att varmvattnet tar slut. Lösningen? En duschblandare med tidsstyrning.
  • Tidlöst. Visst; det kan vara frestande att byta till en duschblandare med futuristisk design och högteknologiska effekter. Men kommer känslan att vara denssamma om några år; kommer du att tröttna och kommer du att i så fall tvingas till ett nytt byte? Relevanta frågor som gör att vi rekommenderar dig att hålla igen lite. Försök i första hand att välja en duschblandare efter hur din övriga badrumsinredning ser ut.

Kontakta oss